Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 19χρονος.

O 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού, τμήμα του οποίου έσπασε, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πολυγύρου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωση της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση του 58χρονου και του 21χρονου.

Σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του 21χρονου για θανατηφόρα έκθεση.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν επιεική την αντιμετώπιση των συλληφθέντων, καθώς τονίζουν ότι θα ήταν δυνατή τουλάχιστον η επιβολή όρων, με παραπομπή της υπόθεσης σε τακτικό ανακριτή, με βάση τα πρώτα στοιχεία για σκουριασμένα μηχανήματα και για ελλείψεις, που επέφεραν το θάνατο του 19χρονου από την Βέροια.

Στο λούνα παρκ έσπευσε πραγματογνώμονας για να διαπιστωθεί η κατάσταση του παιχνιδιού, που εξελίχθηκε σε φονικό όπλο, μετατρέποντας τις διακοπές μίας οικογένειας σε ανείπωτη τραγωδία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, το παιχνίδι φαινόταν να έχει πρόβλημα, καθώς δεν λειτουργούσαν όλα τα βαγόνια του.

Είχε άδεια το λούνα παρκ και ποιος ελέγχει;

Ένα από τα ερωτήματα που αναζητούν απάντηση είναι κατά πόσο είχε έγγραφα λειτουργίας το λούνα παρκ και ποιος τέλος πάντων τα είχε ελέγξει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα λούνα παρκ βγάζουν μία άδεια λειτουργίας και κάθε χρόνο παίρνουν πιστοποιήσεις για τα μηχανήματά τους και ακολουθεί η διαδικασία της γνωστοποίησης. Το συγκεκριμένο λούνα παρκ φέτος δεν είχε καμία γνωστοποίηση.

Σύμφωνα με την δήμαρχο Κασσάνδρας το λούνα παρκ είχε ουσιαστικά ανοίξει παράνομα φέτος. Μέχρι πέρυσι έκανε γνωστοποίηση ενώ φέτος δεν έκανε καμία γνωστοποίηση και για αυτό ο δήμος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία των κυρώσεων. «Είμαι σοκαρισμένη από το θάνατο του παιδιού, ήταν ένας φρικτός θάνατος και θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», δήλωσε η Αναστασία Χαλκιά στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το υπουργείο Ανάπτυξη», εξήγησε, προσθέτοντας ότι η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.