Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Επιπτώσεις στον τουρισμό από την εικόνα των πυρκαγιών στα νησιά – Προειδοποιήσεις...

Επιπτώσεις στον τουρισμό από την εικόνα των πυρκαγιών στα νησιά – Προειδοποιήσεις πρακτορείων προς ταξιδιώτες

Αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό τόσο από πλευράς εντυπώσεων, όσο και λόγω ταλαιπωρίας των ξένων επισκεπτών έχουν οι πυρκαγιές, που εκδηλώνονται σε νησιά, όπως έγινε πρόσφατα σε Κω, Χίο και Λέσβο.

Ήδη ξένα πρακτορεία εκδίδουν προειδοποιήσεις, όπως  αυτή, που δόθηκε προς τους Βρετανούς παραθεριστές μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Κω.

Προειδοποιήσεις εξέδωσαν η Jet2 και η easyJet holidays, ενώ, στο “μικροσκόπιο” βρέθηκαν και οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι τουρίστες στην Κω χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα ξενοδοχεία τους πρόσφατα, καθώς περισσότεροι από 100 πυροσβέστες έδιναν μάχη με την πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο, με την υποστήριξη αεροσκαφών που έριχναν νερό και δύο ελικοπτέρων από την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την Κω, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνέχιζαν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στη Χίο.

Τι ανέφεραν η  Jet 2 και η easyJet holidays 

Η Jet2 αναφέρει: “Είμαστε ενήμεροι για τη συνεχιζόμενη κατάσταση σχετικά με τις πυρκαγιές στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω. Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και των συναδέλφων μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα και θα θέλαμε να συμβουλεύσουμε τους πελάτες μας στο νησί να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών. Επί του παρόντος, οι πτήσεις της Jet2.com θα πραγματοποιηθούν κανονικά σήμερα και το αεροδρόμιο παραμένει σε λειτουργία. Ωστόσο, λόγω της κατάστασης, το αεροδρόμιο ενδέχεται να παρουσιάζει εικόνα συμφόρησης και οι ταξιδιώτες είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με μεγαλύτερους από τους κανονικούς χρόνους αναμονής”.

Από την πλευρά της η easyJet holidays σημειώνει ότι “παρακολουθεί στενά την ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση με την πυρκαγιά στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω και συνεργάζεται με τις ομάδες της στο νησί”.

“Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους πελάτες μας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα Καρδάμαινα να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες του ξενοδοχείου τους και των τοπικών αρχών και να ελέγχουν τα SMS και το email τους για τυχόν ενημερώσεις από εμάς”, επισημαίνει ο ταξιδιωτικός πάροχος.

“Για τους πελάτες που έχουν απομακρυνθεί από το ξενοδοχείο τους, έχουμε μέλη της ομάδας easyJet holidays σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης, για να παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη και καθοδήγηση, γι’ αυτό ζητάμε από τους πελάτες μας να απευθυνθούν σε αυτούς τους εκπροσώπους.

Αναφορικά με τους πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Κω τις επόμενες ημέρες, το μεγαλύτερο μέρος του νησιού δεν επηρεάζεται προς το παρόν, οπότε οι διακοπές συνεχίζονται κανονικά και ισχύουν οι κανονικοί όροι και προϋποθέσεις κράτησης. Έχουμε επικοινωνήσει προληπτικά με τους πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν στην επηρεαζόμενη περιοχή σχετικά με τις διακοπές τους”, προσθέτει.

Η easyJet holidays προτρέπει τους πελάτες της να συνεχίσουν να ελέγχουν τα email τους, καθώς θα επικοινωνήσει μαζί τους εάν οι διακοπές τους επηρεαστούν από την εξελισσόμενη κατάσταση.

Καθυστερήσεις στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας

Εν τω μεταξύ, η Jet2 προειδοποιεί τους Βρετανούς ταξιδιώτες για καθυστερήσεις στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στην ανατολική Μεσόγειο και στις Βαλεαρίδες νήσους μέχρι την Τετάρτη, λόγω καταιγίδων σε πολλά μέρη της ανατολικής Ευρώπης.

Ο αερομεταφορέας αναφέρει σε μια σύσταση στην ιστοσελίδα του: “Εάν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή σε διακοπές και αντιμετωπίζετε άσχημες καιρικές συνθήκες, παρακαλείστε να διαθέσετε επαρκή χρόνο για να φτάσετε στο αεροδρόμιο και να υπολογίσετε πιθανές κακές οδικές συνθήκες στη διαδρομή. Η επιχειρησιακή μας ομάδα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται σκληρά για να ελαχιστοποιήσει τις διαταραχές στο πτητικό μας πρόγραμμα, ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια διαταραχή εάν ταξιδεύετε προς/από περιοχές που επηρεάζονται”.

Σύμφωνα με τον low cost αερομεταφορά, όλες οι πτήσεις του εκτελούνται κανονικά. “Όπου είναι δυνατόν, οι ταξιδιώτες θα επιβιβάζονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα αναχώρησης των πτήσεων. Αυτό θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε την αναχώρηση μόλις μας δοθεί η άδεια από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας”, επισημαίνει η Jet2.

Η αεροπορική εταιρία ζητάει συγνώμη εκ των προτέρων από τους πελάτες της για το ενδεχόμενο παρατεταμένης αναμονής στην επιβίβαση πριν από την αναχώρησή τους.