Χωρίς τις μεγάλες εκδηλώσεις των προηγούμενων χρόνων και με ματαίωση της εμποροπανηγύρεως η Καλαμαριά τιμά σήμερα την μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον ιερό ναό  της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με θεία λειτουργία και προσέλευση πιστών για προσκύνημα, μέσα σε περιβάλλον μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θρησκευτικού χαρακτήρα άρχισαν από την Δευτέρα και συνεχίστηκαν χθες το βράδυ στον ιερό ναό, όπου τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Σήμερα τελέστηκε θεία λειτουργία με προσέλευση εκατοντάδων πιστών, που όμως οι περισσότεροι έφεραν μάσκες προστασίας και απέφευγαν τον συνωστισμό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων και λειτουργιών:

Πέραν των λειτουργιών στο ναό οι άλλες εκδηλώσεις ματαιώθηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Ανακοινώνεται ότι με την υπ’ αριθ. 184/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η ματαίωση διεξαγωγής των εμποροπανηγύρεων του Δήμου Καλαμαριάς κατά τον εορτασμό του Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ στις 5 & 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 και  του Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στις 14 & 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, επειδή κρίθηκε  ότι δεν μπορούν να διασφαλιστούν πλήρως τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού για την προστασία της δημόσιας υγείας.”