Δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο αστυνομικοί με την σύμφωνη γνώμη των εισαγγελικών αρχών προχώρησαν στη σύλληψη του ιερέα στη Χίο, που είναι γνωστός ως “ιπτάμενος” για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιεί τον εορτασμό της πρώτης Ανάστασης, σκορπίζοντας βάγια στο ναό.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ιερέας της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου πατήρ Χριστόφορος Γουρλής συνελήφθη από την αστυνομία μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και παραπέμφθηκε σε τακτή δικάσιμο στις 3 Δεκεμβρίου.

Ο ιερέας είναι γνωστός για τον τρόπο που πραγματοποιεί τον εορτασμό της πρώτης Ανάστασης, καθώς σκορπά τα βάγια τρέχοντας μέσα στο ναό μέχρι την έξοδο, κάτι που έκανε πολλούς να τον αποκαλούν “ιπτάμενο ιερέα”.

Οι κινήσεις του δημιουργούν ευχάριστο κλίμα στο ναό και οι πιστοί απολαμβάνουν το χριστιανικό έθιμο, έστω και αν μερικοί θεωρούν ότι ενέχει στοιχεία γραφικότητας. Πάντως αρκετοί κάτοικοι του νησιού, που δεν είναι και τακτικοί προσκυνητές της εκκλησίας έλεγαν ότι η σύλληψη του ιερέα αποτελεί πράξη καθ΄ υπερβολήν και αντίκειται στα ήθη των αγίων ημερών.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιερέα επειδή λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού, κάτι που αντίκειται στις απαγορευτικές διατάξεις λόγω κορωνοϊού. Παράλληλα, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε όλη σχεδόν την χώρα οι είσοδοι των ναών το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ήταν ανοιχτές.
Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, ο Μητροπολίτης Χίου κ.. Μάρκος ανακοίνωσε την αντικατάσταση του ιερέα για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Χίου.
Νωρίτερα έγινε άλλο επεισόδιο έξω από τον ίδιο ναό, όταν γυναίκα θέλησε να μπει στην εκκλησία και εμποδίστηκε από αστυνομικούς. Η γυναίκα κατηγορείται για επίθεση και εξύβριση αστυνομικών οργάνων και θα δικαστεί στις 5 Νοεμβρίου.